Cowboy Billy

Cowboy Billy

Cowboy Billy

Cowbow Billy rijdt op zijn paard. Hij doet zijn best om een Clint Eastwood lookalike te zijn. Hij spreekt dan ook weinig. Er komt een andere cowboy aanrijden. "Howdy stranger." roept hij. Billy schiet hem tussen de ogen en zegt:"You're a dead man, cowboy." Dan slaat hij zijn kamp op en gaat slapen. Het is een fijne dag geweest.


De Indiaan

Cowboy Billy rijdt over de prairie, er komt een indiaan aangereden. "Mij Ugh heten, dat betekenen Hij die teveel aan de vredespijp lurkt" Cowboy Billy kan het wel vinden met de Indianen; net als hij doen ze niet aan gezelligheid. "Moge de Grote Manitou met u reizen." zegt hij tegen de indiaan. Daarna gaat een ieder zijns weegs.


De Saloon

Cowboy Billy is een dorp binnen gereden. In dat dorp is een saloon, dat hoort zo. Cowboy Billy bindt zijn paard aan een hek en gaat de saloon binnen. "Een whiskey" zegt hij tegen de barman, die een wat door het leven murw geslagen indruk maakt, simpelweg omdat barmannen in westerns nu eenmaal die indruk maken. De barman schenkt een whiskey in en reikt die Cowboy Billy met een lusteloos gebaar aan. Cowboy Billy schuift op zijn beurt de barman wat munten toe.

Met een snelle slok drinkt hij de whiskey op; cowboys dralen niet, ook niet in de saloon.


Terug naar de Jan v/d Broek-page